www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zondag 26 mei 2019

Hechtel-Eksel: Ouder worden in Hechtel-Eksel (9 maart 2018)

In Hechtel-Eksel zoeken experten samen met de inwoners uit wat het betekent om ouder te worden in deze gemeente. Met een lezing op 13 maart en huiskamergesprekken twee weken later, kan iedereen meedenken over noden en verwachtingen van de ouder wordende Hechtel-Ekselaar.

OCMW voorzitter en schepen voor senioren, Tony Baselet: "De groep senioren in onze gemeente wordt groter, we leven langer en de noden en verwachtingen veranderen. Als lokaal bestuur willen wij ons hierop voorbereiden. Daarom organiseren wij in maart twee avonden rond ouder worden in Hechtel-Eksel.

"We starten op 13 maart met een lezing met professor doctor Anja Declercq. Zij geeft graag een toelichting over het probleem dat de professionele hulp de vraag naar zorg niet meer kan volgen, zeker met de vergrijzing in het verschiet. We zullen elkaar meer moeten helpen maar hoe doen we dat? Hoe gaan we om met deze uitdaging? Wat kunnen we leren van haar ervaringen/bevindingen?"

Schepen voor welzijn, Jan Vangenechten: "Tijdens de tweede avond op 26 maart nodigen we jong en oud uit om voorstellen te doen over hoe ideaal ouder worden in onze gemeente. Met boeiende huiskamergesprekken, verrassend gezelschap en Hechtel-Ekselse gezelligheid kan iedereen meedenken en meepraten over hoe je oud wil worden in onze gemeente."

Burgemeester Jan Dalemans: "Als je al oud(er) bent, dan weet je ongetwijfeld wat nodig is om goed oud te worden? Of heb je wel idee├źn over hoe het nog beter kan. Ben je nog jong en ben je wel van plan om oud te worden, dan wil je vast ook graag mee praten over de toekomst."


Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel