Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Hechtel-Eksel: Ondernemerskriebels voor 18-jarigen (20 februari 2018)

Op woensdag 21 februari brengt het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel alle ondernemers samen voor een groots netwerkevent. Dit jaar hebben ook alle 18-jarigen van Hechtel-Eksel een uitnodiging gekregen voor deze krokusdrink. De nadruk ligt immers op start-up.

Met z'n 200 zullen ze komende woensdag zijn. Zoveel geïnteresseerden zijn er voor de gemeentelijke krokusdrink in Hechtel-Eksel, waar ondernemers uit de gemeente kunnen netwerken en bijleren. In deze editie ligt de focus op het start-upverhaal. En dus hebben ook alle 18-jarigen een uitnodiging gekregen om te komen luisteren, leren en netwerken.

Schepen voor lokale economie, Nele Lijnen: "Ik vind het heel belangrijk dat we in onze gemeente het creatief ondernemersklimaat kunnen stimuleren. Dit doen we niet alleen door bestaande ondernemingen te ondersteunen, maar ook door jongeren met ondernemingsgedachten de mogelijkheid te bieden om dit tot uitvoering te brengen."

"We hebben deze krokusdrink de nadruk gelegd op start-up. Hiervoor hebben we Peter Geurden, Guest Loving CEO van Different Hotels, uitgenodigd om zijn verhaal te brengen. Hij zal vertellen hoe hij in zijn jonge jaren met spaarcenten aan zijn avontuur begon, om daarna uit te groeien tot een grote naam in de hotelleriewezen."

Burgemeester Jan Dalemans: "We hebben een mini-beurs opgericht met een tiental standen waar zowel jongeren als ondernemers meer informatie krijgen over hun onderneming en de ondersteuning die er is voor hen. Wat dit jaar ook opvallend is, dat verschillende bedrijfsleiders hun kinderen meebrengen naar dit netwerkevent. Kinderen die in de voetsporen treden van hun ouders en op die manier het familiebedrijf overnemen, dat is toch fantastisch."

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel