woensdag 24 april 2024

Hechtel-Eksel: Sportkampioenen in de bloemetjes (11 februari 2018)

Het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel heeft al haar sportkampioenen op gepaste wijze gehuldigd. In een avondvullend programma passeerden niet alleen de kampioenen het podium, maar werden ook de sportvrouw, beloftevolle jongere en sportman bekend gemaakt. En mocht één inwoner naar huis terugkeren met de trofee van bijzonder sportprestatie.

De sportvrouw van het jaar is Eva Kuipers. Dat is niet zo heel verwonderlijk, aangezien zij zichzelf tot wereldkampioen WIKF Kumite (Karate) heeft gekroond. Ze behaalde eveneens de titel van provinciaal, Vlaams en Belgisch Kampioen Kata. De twee andere genomineerden voor de titel van sportvrouw, waren Antse Meylaers (Atletiek) en Lisa Quanten (Tafeltennis).

Daphne Kuipers ontving de trofee van beloftevolle jongere. Ook zij werd wereldkampioen karate, in de categorie WIKF Kata, en heeft eveneens de titel van Belgisch Kampioen Kata, Vlaams Kampioen Kumite en Provinciaal Kampioen Kata & Kumite op haar palmares. Ploeggenoot Roar Hendriks (Karate) en Thijs Bernaerts (Paardrijden) behaalden in 2017 een Belgische gouden medaille en behoorden tot de genomineerden in deze categorie.

Geen Artuur Peters dit jaar bij de genomineerden, wel Mathieu Beliën (Tafeltennis), Gerard Snoeckx (Kruisboogschieten) en Pascal Snoeks (Atletiek). Uiteindelijk ging Gerard Snoeckx aan de haal met de titel van sportman. Hij werd Belgisch Kampioen individueel 10m Diopter en Belgisch Kampioen ploeg 10m Diopter.

Dit jaar werden ook twee speciale sportprestaties geleverd. Jan Haenegrifs kroonde zich in 2017 tot Europees Kampioen GCDC Freestyle beginners. GCDC staat voor Global Canine Disc Challenge, een frisbeewedstrijd waarin je een team vormt samen met je hond. Jan en Fouli werden eveneens vice-Europees Kampioen in de reeks Fetch It Fury Fast Expert.

Een tweede bijzondere sportprestatie werd geleverd door Bert Wouters. Hij won afgelopen seizoen tal van stratenlopen, en haalde het brons binnen op het Wereldkampioenschap Long Distance Duatlon in Zwitserland bij de +35 jarigen. Dit verdiende dan ook de award voor bijzondere sportprestatie van het jaar 2017.