www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 maart 2019

Hechtel-Eksel: Erkenning Huis van het Kind (21 december 2017)

Het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel heeft de erkenning als Huis van het Kind binnengehaald. Dankzij de inspanningen die er geleverd zijn om aan deze vereisten te voldoen, kan de nieuwbouw die in de steigers staat, vanaf 1 januari officieel bestempeld worden als Huis van het Kind.

Schepen voor kinderopvang, Nele Lijnen: "De kick-off voor de uitrol van een Huis van het Kind in Hechtel-Eksel was al gegeven. Onder de naam KIK (Kind is Koning) kunnen kinderen, jongeren én hun ouders binnen afzienbare tijd terecht in de nieuwbouw naast De Schans in Hechtel."

Burgemeester Jan Dalemans: "Achter de schermen wordt momenteel hard gewerkt door het LOK (Lokaal Overleg Kinderopvang), gemeente en OCMW om de werking van het Huis van het Kind voor te bereiden. Kind en Gezin heeft die inspanningen alvast beloond met een officiële erkenning als Huis van het Kind."

Met het Huis van het Kind wil de gemeente de lokale krachten bundelen om gezinnen te ondersteunen. Dankzij de erkenning kan het Huis van het Kind ook aanspraak maken op subsidies die Vlaanderen ter beschikking stelt.

Deze erkenning geldt voor onbepaalde duur en betekent dat Hechtel-Eksel voortaan ook het officiële Huis van het Kind-logo mag gebruiken.

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel