www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 maart 2019

Hechtel-Eksel: Huisje huren in Bosland kost 195 euro/nacht (5 oktober 2017)

Bosland/Slow Cabins is een nieuwe Vlaamse startup die tijdelijk mobiele eco huisjes plaatst in de ongerepte natuur. Het concept draait rond een verblijf in een alleenstaande Cabin op een geheime locatie vlakbij huis. "Even er tussenuit zonder (keuze)stress, complexiteit en lange reistijden", zegt oprichter Xavier Leclair van Slow Cabins. De Vlaamse primeur voor de opening van de eerste Slow Cabin locatie is voor Bosland. Daar kan je voortaan, met of zonder je familie, onthaasten op een schitterende plek in de natuur."

Het bedrijf start op een aantal geheime locaties in België, maar plant vanaf 2018 andere Europese markten te betreden. Gasten genieten tijdens hun verblijf van allerlei lokale en inside tips over de omgeving, de lokale activiteiten en tradities.

"Het project is in de eerste plaats bedoeld als proefproject en zal tussendoor en nadien uitgebreid geëvalueerd worden", zegt schepen Raf Truyens. "De eerste Slow Cabin opent vandaag haar deuren, maar het is niet uitgesloten dat er de komende maanden nog soortgelijke initiatieven volgen in Bosland."

In het concept worden zo veel mogelijk lokale (Belgische) producten en circulaire innovaties betrokken. "Zo werden de eerste prototypes samen met een Belgisch architectenbureau en bouwbedrijf uitgewerkt en werd er bij de inrichting beroep gedaan op lokale innovatieve circulaire ondernemers. De Cabins zijn 100% uit hout vervaardigd met grote glaspartijen om tot een optimale relaxatie, intimiteit en contact met de omgeving te komen. Met aandacht voor warme, kwalitatieve en duurzame materialen."

"Wat de Slow Cabins extra uniek maakt is dat ze volledig zelfvoorzienend zijn ingericht," zegt schepen Patrick Van Baelen. "Qua impact op de omgeving is de plaatsing van een Slow Cabin minimaal want ze functioneren autonoom - zonder netwerkaansluitingen voor water, elektriciteit of sanitaire aangelegenheden."

Geïnteresseerden kunnen een Cabin boeken vanaf 195 euro per nacht (all-in formule, Time For Two Cabin). Voor dit bedrag krijg je een Cabin met alles erop en eraan ter beschikking, op een toplocatie in de natuur. Om de omwonenden de kans te geven kennis te maken met het concept organiseert Slow Cabins de komende weken een kennismakingsevent voor de buurt.


INFO
http://www.slowcabins.be/


Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel