vrijdag 21 september 2018

Hechtel-Eksel: Sanicole Airshow: Hartslag piloten op scherm (8 september 2017)

De stuntende piloten op de International Sanicole Airshow (8 en 10 september) worden in real-time gemonitord door de Mobile Health Unit van de UHasselt, het Jessa Ziekenhuis en Ziekenhuis Oost-Limburg. Onderzoekers zullen onder meer hartslag, g-kracht en hoogte meten. De Mobile Health Unit (MHU) heeft sinds haar start, vijf jaar geleden, heel wat expertise opgebouwd rond digitale zorginnovatie. Vooral rond onderzoek naar de medische en kosteneffectiviteit in de cardiologie is MHU een voorloper.

"Die kennis rond de opvolging van patiënten op afstand zullen onze onderzoekers nu ook inzetten bij piloten op de International Sanicole Airshow", zegt dr. Valerie Storms, coördinator van de Mobile Health Unit. "Zo zullen we de hartslag, versnelling, g-kracht en hoogte registreren via een smartwatch en smartphone, die we meegeven aan de piloot. Deze gegevens zullen op de basis in real-time gevolgd kunnen worden en via schermen aan het publiek getoond worden."

"Met dit initiatief creëren we een ideale mix van spektakel en wetenschap, waarbij zowel de piloten als onze onderzoekers hun kunstjes aan de wereld tonen," zegt prof. dr. Piet Stinissen (voorzitter van LCRP). "Het is voor ons ook een unieke kans om het Limburgse medisch-wetenschappelijk onderzoek in domeinen als cardiologie, oncologie en telegeneeskunde extra in de kijker te zetten."

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel