zaterdag 22 september 2018

Hechtel-Eksel: Bierfestival Hechtel-Eksel pakt uit met logo en festivalglas (15 juni 2017)

KH De Bergengalm uit Hechtel en KF Eendracht uit Eksel werken ook dit jaar samen om van het bierfestival een succes te maken. Voor deze gelegenheid werd speciaal een nieuw logo ontworpen. Het nieuwe logo zal dit jaar op het unieke festivalglas staan. Ongeveer 25 brouwerijen zullen op 23 juli 2017 terug te vinden zijn op het Dorpsplein in Hechtel, met meer dan 80 soorten bier om te proeven.

"De harmonie en fanfare uit Hechtel-Eksel zijn klaar om er opnieuw een topevenement van te maken. Meteen zie je aan het logo waar het om draait: het bierglas verwijst naar de vele bieren die te proeven zijn, de solsleutel op het glas verwijst naar de organiserende verenigingen. Bovendien is ook de leiding van de speelpleinwerking Vakantiepatronaat present om met de kinderen te spelen, terwijl de ouders van de heerlijke biertjes kunnen genieten. Muzikale omlijsting wordt verzorgd door FM Goud", vertelt Caroline Claes van de organisatie.


INFO
Het bierfestival is een organisatie van 2 muziekverenigingen uit Hechtel-Eksel: KH De Bergengalm en KF Eendracht. Tijdens het bierfestival kunnen de aanwezigen met een proefglaasje (15cl) bij de brouwers langsgaan, die op hun beurt de glaasjes vullen om te laten proeven met eventueel een woordje uitleg. Op die manier kan het grote publiek de vaak wat onbekendere bieren, van de kleinere brouwerijen leren kennen. De opbrengst van het evenement wordt verdeeld onder de verenigingen voor de aankoop en het onderhoud van muziekinstrumenten.Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel