zaterdag 21 juli 2018

Hechtel-Eksel: Bosland pakt uit met Tree Gin (12 mei 2017)

Bosland heeft er een nieuw streekproduct bij: Tree Gin. Een gin die je laat proeven van de natuur. De baseline van de gin is niet voor niets Taste Nature. Maandenlang zocht de ambachtelijke Stokerij Korhaan in Hechtel-Eksel naar de perfecte receptuur om de typische sfeer en eigenheid van Bosland te vangen in een streekeigen gin.

"We doken in de geschiedenis en zochten uit wat nu echt typisch is voor de streek", zegt schepen Raf Truyens. "We kwamen uit bij een eeuwenoud recept van kroetkoek (kruitkoek), een boekweitkoek vol heilzame kruiden."

"Eens die keuze gemaakt was, kon het experimenteren beginnen", zegt Luc Geukens van De Korhaan. "De typische kruitkoek bevat een heel kruidenarrangement. We hebben alle mogelijke combinaties uitgeprobeerd om de perfecte balans te vinden. Ik denk dat we daar heel goed in geslaagd zijn."

Naast de klassieke jeneverbes bevat de Tree Gin een aantal verrassende ingrediƫnten uit Bosland: Paardenbloem en hondsdraf, bijvoorbeeld. Maar ook schapenzuring, een typische plant uit deze streek.

Tree Gin is vanaf 13 mei te koop bij De Korhaan, in een aantal lokale supermarkten en bij drankenhandelaren in Lommel, Overpelt en Hechtel-Eksel. Ook een heel aantal horecazaken in de omgeving zetten de nieuwe gin op de kaart.
Voor een fles van 50 cl betaal je 34,50 euro.

"De nieuwe gin is een mooie aanvulling van het Boslandassortiment. Dat bevat ondertussen naast een typische praline, ook koekjes en de denneknopje jenever, gemaakt van dennenappels afkomstig uit de bossen van Bosland."


Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel