www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Hechtel-Eksel: Gemeente in zee met TicketGang bvba: Online inschrijven en tickets kopen (12 januari 2017)

Iedereen die wil deelnemen aan gemeentelijke activiteiten in Hechtel-Eksel kan vanaf 1 maart online inschrijven en de betaalprocedure afhandelen. Ouders moeten niet langer rekening houden met de openingsuren van het Vrijetijdsloket om hun kinderen in te schrijven voor een sportkamp. Ook een ticket kopen voor een voorstelling of lezing kan voortaan vanuit de luie zetel.

Wie toch liever een ticket aan de balie koopt blijft natuurlijk welkom in het Vrijetijdsloket. De medewerkers maken de klanten met veel plezier wegwijs in het nieuwe systeem.

Voor dit online aanbod is de gemeente in zee gegaan met de firma Ticketgang bvba uit Boortmeerbeek. Zij bieden een technisch platform waarop organisatoren online evenementen kunnen registreren en te koop aanbieden. Omdat er geen tussenpersonen of (dure) call-centers aan te pas komen en enkel e-tickets afgeleverd worden, kan de kostprijs laag gehouden worden voor zowel de gemeente als de gebruiker.

"Steeds meer mensen kopen online en dus op momenten van de dag die hen het beste uitkomen", zegt schepen Jan Vangenechten. "Wij zochten naar een eenvoudig, gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en betaalbaar systeem. Het platform van Ticketgang sloot het best aan bij die behoefte. Vandaag kregen onze medewerkers een opleiding om het systeem vlot te leren gebruiken. De komende weken worden alle puntjes op de i gezet en wordt het systeem geïntegreerd in onze gemeentelijke website. Vanaf 1 maart kan de online verkoop starten."

Wie een ticket voor een theatervoorstelling of een lezing koopt kan dit eenvoudigweg thuis afdrukken. De unieke barcode wordt gescand bij de start van de activiteit.

"Door het TicketGang-platform aan te bieden trekt de gemeente verder de kaart van digitalisering, maar steeds met oog voor alle gebruikers”, zegt burgemeester Jan Dalemans. "Ook wie niet graag met de computer werkt bedienen we met de glimlach."

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel