www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Hechtel-Eksel: Raf Truyens en Jan Dalemans: Ontzettend blij met ondersteuning van Toerisme Vlaanderen (28 december 2016)

Goed nieuws voor het wandelnetwerk in Bosland: Vlaams minister voor Toerisme Ben Weyts investeert 205.000 euro in het wandelknooppuntennetwerk van Bosland. "Uiteraard zijn we ontzettend blij met deze innovatieve ondersteuning", zegt schepen Raf Truyens en burgemeester Jan Dalemans.

Bosland heeft momenteel verschillende prachtige wandelgebieden, verspreid over de drie Boslandgemeenten, Hechtel-Eksel, Overpelt en Lommel. Naar analogie van het befaamde fietsknooppuntennetwerk, investeert Toerisme Vlaanderen mee in een wandelknoppuntennetwerk, dat de wandelgebieden in Bosland met elkaar verbindt.


Schepen Raf Truyens: "We zijn zeer dankbaar dat ook Toerisme Vlaanderen de meerwaarde van dit project voor Bosland ziet. Een dergelijk innovatief project zorgt er namelijk voor dat onze wandelgebieden naar een hoger niveau getild kunnen worden door ze voor onze wandelaars te ontsluiten. We zijn ook heel blij dat het Regionaal Landschap Lage Kempen zijn schouders zet op de ontplooiing van het netwerk op het terrein."

Burgemeester Jan Dalemans: "De subsidie voor dit project is een mooie erkenning voor het wandelnetwerk in Bosland. Het heeft namelijk een dubbele betekenis. Het zorgt niet alleen ervoor dat de wandelnetwerken van Lommel, Overpelt en Hechtel-Eksel met elkaar verbonden zijn, maar het benadrukt ook nog eens de samenwerking tussen deze drie Boslandgemeenten."

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel