Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zondag 16 december 2018

Hechtel-Eksel: Koen Ulenaers viert 10 jaar Bosland met exclusieve praline (25 oktober 2016)

De allernieuwste telg in het Bosland streekproductenarrangement is een overheerlijke praline. De Lommelse chocolatier Koen Ulenaers werkte maanden om het recept en de smaak helemaal op punt te krijgen. De combinatie van hazelnoot, boskruiden en bosvruchten maken van deze praline een lekkernij, exclusief voor Bosland.

Qua uitzicht sluit de praline aan op Bosland. De praline is een halfgroen bolletje met witte stippen. Het geheel doet denken aan het Boslandlogo, maar evenzeer aan een blad met dauwdruppels. De chocolade is van Callebaut.

"De nieuwe Boslandpraline wordt gepresenteerd in een geschenkverpakking in Boslandstijl", zegt Koen Ulenaers. De doosjes worden te koop aangeboden bij lokale handelaren en toerismekantoren in Lommel, Overpelt en Hechtel-Eksel. De nieuwe praline vult het bestaande streekproducte npakket goed aan.

"We merken in de shop van Toerisme Lommel dat streekproducten echt boomen", zegt schepen van toerisme Veronique Caerts. "Net voor de zomer werden de boslandkoekjes gelanceerd. En ook de Denneknopje jenever blijft een topper. Jenever gemaakt van dennenappels afkomstig uit de bossen van Bosland."

Bekijk alle artikels uit Hechtel-Eksel