info@limburgnieuws.be

maandag 6 april 2020

Hasselt: Steven Vandeput: "De gezondheid van de Hasselaren is onze topprioriteit" (12 maart 2020)

Op 12 maart 2020 om 16.00 uur heeft de gemeentelijke veiligheidscel van de stad Hasselt, onder leiding van burgemeester Steven Vandeput (N-VA), een aantal bijkomende maatregelen genomen naar aanleiding van de verspreiding van het Coronavirus.

"Wij dringen aan op concrete en duidelijke maatregelen van het federale overheid. In afwachting daarvan nemen wij alvast onze eigen verantwoordelijkheid op", zegt burgemeester Steven Vandeput (N-VA).

Volgende evenementen worden minstens tot en met 3 april 2020 afgelast of verschoven:

Alle activiteiten, ongeacht hun grootte, georganiseerd door de Stad Hasselt en haar entiteiten
Alle activiteiten, ongeacht hun grootte, georganiseerd op het Domein Kiewit
De officiƫle openingen van tentoonstellingen in de stedelijke musea en de Japanse Tuin. De musea en de Japanse Tuin blijven voorlopig wel open.

Volgende locaties sluiten tot en met 3 april 2020 waardoor geplande evenementen niet kunnen doorgaan:
Cultuurcentrum Hasselt (CCHA)
Het stedelijk Zwembad
De stedelijke sporthallen en het sportcentrum Kiewit. De sporthallen van de stedelijke basisscholen mogen enkel gebruikt worden door de scholen zelf in functie van hun werking.

De gemeentelijke veiligheidscel adviseert bovendien aan alle organisaties om de geplande activiteiten in stedelijke en niet-stedelijke ontmoetingscentra indien mogelijk uit te stellen.

De organisaties van Hasselt Carnaval en de Paardenjaarmarkt Kuringen hebben in overleg met de stad Hasselt besloten hun evenement af te gelasten of te verschuiven naar een latere datum.

"De gezondheid van de Hasselaren is onze topprioriteit. In afwachting van verdere federale en provinciale initiatieven nemen wij alvast enkele concrete acties," besluit burgemeester Steven Vandeput (N-VA).


Bekijk alle artikels uit Hasselt