info@limburgnieuws.be

maandag 6 april 2020

Hasselt: Politie Limburg Regio Hoofdstad roept NMBS op om camerabeelden te delen (3 maart 2020)

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft de NMBS nogmaals gevraagd om hun camerabeelden aan het station van Hasselt te delen met de politiediensten. Op die manier zou de politiezone sneller en efficiënter kunnen optreden in de stationsomgeving.

De veiligheid in de stationsbuurt van Hasselt verhogen, is één van de prioriteiten van de politie Limburg Regio Hoofdstad.

"Deze buurt is een gekende overlastplaats in onze politiezone", zegt korpschef Pirard. "We zijn al enkele jaren intensief aan het inzetten op deze problematiek. Camerabewaking is hierbij een belangrijk hulpmiddel. De stad Hasselt investeerde de afgelopen jaren dan ook in extra camera’s in de stationsomgeving."

Om de omgeving nog beter in de beeld te brengen, wil de politie Limburg Regio Hoofdstad ook graag toegang krijgen tot de camerabeelden van de NMBS. Zij hebben immers ook heel wat camera's in de buurt hangen. In mei 2019 heeft de politiezone voor het eerst de vraag gesteld aan de spoorwegen. Helaas kwam er tot op heden nog geen positief antwoord, hoewel er zich wettelijk gezien geen enkel probleem stelt.

"Rekening houdend met het feit dat de spoorwegpolitie sinds enkele maanden geen vaste standplaats meer heeft in Limburg, is het echt noodzakelijk dat wij over de beelden kunnen beschikken. Wij zijn bij incidenten immers de politiedienst die als eerste ter plaatse is."

Vorige week vertrok er vanuit de politie Limburg Regio Hoofdstad opnieuw een aangetekende brief naar de NMBS om toegang te vragen tot de camerabeelden.Bekijk alle artikels uit Hasselt