info@limburgnieuws.be -

zondag 9 augustus 2020

Hasselt: Huursubsidies voor 8 scholen in Limburg (22 november 2019)

8 scholen in Limburg krijgen van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts een huursubsidie waarmee ze extra plaatsen in de klas kunnen realiseren. Die investering komt 1.441 leerlingen ten goede en realiseert 345 extra plaatsen.

"Vlaanderen investeert deze regeerperiode 500 miljoen euro in schoolinfrastructuur en dat zal ook in Limburg voelbaar zijn", zegt Weyts. "We gaan gloednieuwe schoolgebouwen bouwen, maar soms kan je niet wachten op een nieuwbouw. Waar de nood hoog is, gaan we extra ruimte huren zodat we alle leerlingen een plaats in een klas kunnen aanbieden."

8 scholen in Limburg krijgen nu van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts een huursubsidie waarmee ze sneller extra plaatsen in de klas kunnen realiseren. De scholen kunnen met het geld extra schoolruimte huren of bestaande schoolinfrastructuur renoveren. De projecten werden geselecteerd op basis van objectieve criteria zoals capaciteitsnood, multifunctionaliteit en duurzaamheid.

"Op sommige plaatsen in Limburg is er binnen afzienbare tijd al extra capaciteit nodig", zegt Weyts. "Met de huursubsidies kunnen we kort op de bal spelen."

De Limburgse scholen pakken het elk anders aan. Zo zal de Humaniora Kindsheid Jesu in Hasselt een voormalig schoolgebouw huren. Sint-Gerardus in Diepenbeek gaat een nieuwbouw huren. De Provinciale Middenschool Hasselt huurt dan weer een aantal modulaire units om 125 extra plaatsen in de klas te realiseren.Bekijk alle artikels uit Hasselt