info@limburgnieuws.be -

zondag 9 augustus 2020

Hasselt: Veganfestival Hasselt in winters jasje (21 november 2019)

Zaterdag 23 november vindt de tweede editie van het Veganfestival in Hasselt plaats. Het gaat door in PXL-Congress van 12 tot 19 uur en de inkom is gratis. Kenny Surinx, student Communicatiemanagement aan Hogeschool PXL, zet dit initiatief verder. Nieuw is dat er naast de aanwezigheid van bedrijven met veganistische aanwezig er ook aandacht gegeven wordt aan kledij en andere duurzame producten.

Met deze editie doorbreekt het veganfestival het cliché voor een tweede keer. 'Het gaat niet alleen om de inkleding, maar doorheen heel het festival, zo wordt er winterse kost geserveerd. En om de kerstsfeer helemaal door te trekken geven we goodybags mee als kerstcadeautje. Veganisme is meer dan louter frisse slaatjes. Ook in de winter kan er heerlijk gegeten worden. Vandaar deze wintereditie", zegt organisator Kenny Surinx.

Na het succes van vorige editie hoopt de organisator dit jaar nog meer mensen te bereiken. Het event is dan ook twee keer groter dan vorig jaar. Deze editie komt er ook een spreker getuigen over haar overstap naar een veganlifestyle. Verder sluit het festival af met een liveoptreden van Wham Bam Thank U M'am.

"Tijdens de vorige editie merkten we dat er een grote interesse is, maar de stap naar een andere levensstijl is niet altijd makkelijk. Dat is ook de reden waarom het nu nog uitgebreider is en met een spreker om de drempel zo laag mogelijk te krijgen."

Bekijk alle artikels uit Hasselt