info@limburgnieuws.be -

zondag 9 augustus 2020

Hasselt: Winterland investeert extra in security (19 november 2019)

Het Hasseltse The Safe Group, vooral bekend als leverancier van beveiligings- en communicatietechnologie aan festivals in binnen- en buitenland, heeft de voorbije jaren een explosieve groei gekend. Ook Winterland werkt vanaf dit jaar samen met de firma uit Hasselt.

Veiligheidscoördinator d'Artagnan Thewissen van Winterland: "Als toonaangevend event zoeken wij continu naar verbeteringen en innovaties die het voor de bezoekers aangenamer, maar natuurlijk ook veiliger maken. Dit jaar liep het contract met de vorige aanbieder af, waardoor we de markt eens konden verkennen. Ons oog viel direct op The Safe Group, die door hun ervaring op quasi alle grote festivals een heel mooie oplossing konden bieden."

Ilja Theuwissen, zaakvoerder van The Safe Group: "Het was een heel interessante oefening om een cameranetwerk te ontwerpen voor Winterland. Het is minder uitgestrekt dan een festival als Rock Werchter bijvoorbeeld, maar heeft dan weer wel veel kleine gezellige hoekjes en kantjes en enorm veel decor en verlichting. We hadden bijna 50 camera's nodig, maar we zijn er in geslaagd om het hele event haarfijn in beeld te brengen."

Zoals steeds is er een controlekamer in het veiligheidscentrum on site, waar de organisatie, stad, politie en brandweer een volledig overzicht van de site krijgen. Maar ook de videowall van Politie LRH en de crisisruimte van Stad Hasselt hebben realtime toegang tot de beelden zodat ze bij calamiteiten onmiddellijk over de juiste informatie beschikken. "Qua veiligheid hoort deze editie van Winterland bij de wereldtop", besluit Ilja Theuwissen.Bekijk alle artikels uit Hasselt