info@limburgnieuws.be -

zondag 9 augustus 2020

Hasselt: Voedselbedeling Sint-Vincentius Banneux-Kiewit verhuist naar nieuwe locatie (15 november 2019)

Voedselbedeling Sint-Vincentius Banneux heeft recent de bedeling van Kiewit overgenomen en verhuist nu naar een nieuwe locatie op Stadsheide 1. Een enorme troef. Op woensdag 13 november laten ze de bedeling van Banneux en Kiewit voor de eerste keer van op die nieuwe locatie doorgaan.

Sint-Vincentius is een vrijwilligersvereniging van mensen met een hart voor medemensen in nood, zoals daklozen, vluchtelingen, personen met een leefloon. in Hasselt organiseert Sint-Vincentius op diverse locaties een voedselbedeling in de vorm van voedselpakketten. Eén daarvan is die van Banneux-Kiewit.

"Op de oude locatie in de Kiewitstraat in de Banneuxwijk werd Sint-Vincentius geconfronteerd met een de nodige problemen verbonden aan de ouderdom van het pand. Veel technische tekortkomingen, plaatsgebrek ook", vertelt schepen Lies Jans. "We zijn blij dat we een geschikte locatie in eigendom van de stad aan Sint-Vincentius kunnen verhuren aan een sociaal tarief. Ze kunnen nu veel efficiënter te werk gaan. De lokalen voor de bedeling zijn ruimer en er is veel meer opslagruimte in de grote hal. Tegelijk zette de verhuis Sint-Vincentius aan het denken en veranderde het een aantal oude gewoontes. Deze locatie is een enorme troef voor zowel medewerkers als bezoekers."

"We hebben inderdaad een aantal wijzigingen aangebracht in onze dienstverlening", zegt An Goetschalckx van Sint-Vincentius. "Zo staan er geen gevulde bakken met voedselproducten meer klaar op naam. De voeding staat nu in de rekken en de mensen kunnen aangeven wat ze graag willen meenemen, met bepaalde beperkingen in hoeveelheid. Idem voor koel- en vriesproducten, verse groenten en fruit. We hebben ook een klein aanbod aan poets- en verzorgingsproducten. Dit zijn nu restanten, we hopen in de toekomst meer te kunnen aankopen en zo een nog groter aanbod te hebben. We hebben een wachtruimte voorzien voor drukke momenten en leveren aan huis bij de mensen die hun pakket niet zelf kunnen komen halen. De verhuis is voor onze groep een hele omschakeling en dat zal het voor onze klanten ook zijn, maar we hebben er alle vertrouwen in. De eerste bedeling zal deze week feestelijk gebeuren. We voorzien een glaasje appelsap en chips."

De dienst Wijkopbouw van de stad Hasselt gaat in de toekomst ook een inloopmoment voorzien tijdens de openingsuren van de voedselbedeling. "Bezoekers kunnen dan terecht bij onze wijkwerker Kaat Delwiche voor een luisterend oor en een tasje koffie", vervolgt schepen Jans. "Wie weet kunnen we mensen ook nog op weg zetten naar andere vormen van hulpverlening."

De voedselbedeling in Stadsheide 1 zal plaatsvinden op elke tweede woensdag (van 15 tot 17.30 uur) en elke tweede donderdag van de maand (van 10 tot 12.30 uur). Wie voor de eerste keer langskomt voor een voedselpakket, moet een attest voor een voedselpakket van het OCMW meebrengen.

Bekijk alle artikels uit Hasselt