info@limburgnieuws.be

vrijdag 5 juni 2020

Hasselt: Nieuw geboortebos in Tuilt (29 oktober 2019)

Op zondag 24 november krijgt elk pasgeboren kindje in Hasselt weer zijn of haar eigen boom. Al voor het 24ste jaar op rij. Omdat er in het Geboortebos aan het Prinsenhof in Kuringen geen plaats meer is voor nieuwe bomen, worden de trotse ouders dit jaar voor het eerst in park Wijngaertsveld in Tuilt verwacht. Dit park wordt de komende jaren een flink pak groter.

Het geboortebos symboliseert de wens dat elk kind moet kunnen opgroeien in een gezonde en groene wereld. Op 24 november worden 1084 bomen geplant, 578 eiken en 506 linden voor evenveel jongens en meisjes die tussen 16 februari 2018 en 31 augustus 2019 aangegeven werden bij de burgerlijke stand. De ouders mogen het boompje van hun oogappel zelf komen planten. Past het niet? Stadsarbeiders ontfermen zich over de overgebleven exemplaren. Zij zijn er sowieso om alles in goede banen te leiden en de aanwezige ouders een handje te helpen.

"Het veld aan het Prinsenhof, waar 23 jaar lang duizenden bomen geplant werden, is intussen helemaal vol," zegt schepen van Burgerzaken Joske Dexters. "Dus moesten we op zoek naar een nieuwe plek waar we deze traditie kunnen voortzetten. Die vonden we in Tuilt. We verhuizen naar park Wijngaertsveld, waar een aanpalend stuk grond van 2 hectare van de stad Hasselt wordt vrijgemaakt om de komende jaren opnieuw duizenden bomen te planten. Het park aan de Roverstraat wordt dus een flink stuk groter."

De plantdag in het nieuwe geboortebos vindt plaats op zondag 24 november tussen 10 en 17 uur. Opgelet, in de straten rond het geboortebos geldt een parkeerverbod. Parkeren kan op de parking van de Stadsmagazijnen gelegen aan de Roverstraat. Er is bewegwijzering voorzien van de parking naar het geboortebos en naar de Biekaar.


Bekijk alle artikels uit Hasselt