info@limburgnieuws.be

vrijdag 5 juni 2020

Hasselt: PXL-studenten Communicatiemanagement winnen eerste editie Young Event Talent Day (22 oktober 2019)

Op maandag 21 oktober organiseerde de ACC, de Belgische Association of Communication Companies, de eerste editie van Young Event Talent Day. Vijf hogescholen uit België kregen de kans om elk 8 studenten en 2 begeleidende lectoren af te vaardigen naar het event. In de voormiddag konden bureaus, studenten en lectoren zich voorstellen in een elevator pitch. Studenten van de bacheloropleiding Communicatiemanagement van Hogeschool PXL kaapten de hoofdprijs weg.

"Het is een unieke kans om je als student en als opleiding te mogen voorstellen aan de grote namen uit de evenementenwereld. Daarmee kan je tonen wat je in je mars hebt als opleiding," aldus opleidingshoofd Herve Van de Weyer van Hogeschool PXL.

Naast pitchen kregen de studenten ook een de opdracht om een event te bedenken dat Alibaba integreert in Tomorrowland. Studenten gingen samen met hun lectoren aan de slag, en moesten in in 90 minuten een volledig evenement uitwerken. Herve Van de Weyer: "Daarna mochten de studenten hun idee voorstellen. De jury ging in conclaaf terwijl de studenten op een optreden van Coely werden getrakteerd. Tijdens de presentatie viel al snel op dat de geïntegreerde aanpak van onze studenten opmerkelijk en origineel was.” De opluchting was groot toen de jury aankondigde dat de studenten Communicatiemanagement van Hogeschool PXL de eerste editie gewonnen had.

De studenten gingen niet alleen naar huis met de hoofdprijs. Herve Van de Weyer: "Ze kregen ook de kans om te speeddaten met de evenementenbureaus. Die studenten hebben nu allemaal uitnodigingen op zak om te gaan solliciteren voor een stageplaats of zelfs voor een job. Het bewijst dat onze studenten de nodige competenties hebben om aan de slag te gaan in de evenementenwereld. Het bewijst dat onze aanpak, waarbij we elk event zien als een middel om te communiceren, gesmaakt wordt door evenementenwereld."


Bekijk alle artikels uit Hasselt