www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

dinsdag 23 juli 2019

Hasselt: 32 kilo lachgas in beslag genomen (20 maart 2019)

Afgelopen nacht heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad een voertuig gecontroleerd op een parking in Hasselt. Vier inzittenden waren op dat moment lachgas aan het inhaleren. In het voertuig werd 32 kilo lachgas gevonden en in beslag genomen.

Afgelopen nacht werd de aandacht van de politie Limburg Regio Hoofdstad getrokken door een wagen op een parking in de Elfde-Liniestraat in Hasselt. Zowel de wagen als de inzittenden werden gecontroleerd. Vier personen, allemaal tussen 20 en 25 jaar oud, waren op het moment van de controle lachgas aan het inhaleren. In het voertuig werden 6 gasflessen aangetroffen, met in totaal een inhoud van 32 kilo lachgas. De gasflessen werden in beslag genomen en alle inzittenden kregen een GAS-pv.

Lachgas is vrij in de handel verkrijgbaar. Het is echter verboden om lachgas te bezitten of te verkopen wanneer het de bedoeling is om een roes op te wekken.

"Lachgas is een populair genotsmiddel onder studenten", zegt korpschef Philip Pirard. "Zij zijn zich echter vaak niet bewust van de gevaren ervan. Daarom hebben wij het oneigenlijk gebruik van lachgas enkele jaren geleden opgenomen in ons GAS-reglement. De vier jongeren mogen zich dus allemaal aan een fikse GAS-boete verwachten."


Bekijk alle artikels uit Hasselt