www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zondag 26 mei 2019

Hasselt: Studenten komen met tweede editie Sushi Festival Hasselt (15 februari 2019)

In navolging van het Sushi Festival van vorig jaar staat ook dit jaar de Japanse Tuin weer een weekend in het teken van sushi. Op zaterdag 18 en zondag 19 mei openen de deuren voor Let's Sushi. Let’s Sushi wordt georganiseerd door de vier studenten van afgelopen jaar in samenwerking met de Japanse Tuin van de Stad Hasselt.

Vorig jaar bezochten 10.000 bezoekers de Japanse Tuin voor het eerste Sushi Festival van België. Dit jaar wordt nog meer aandacht gegeven aan authentieke Japanse activiteiten alsook aan nog betere en gevarieerde sushi. Naast sushi zijn er dit jaar opnieuw sushiworkshops en verschillende demonstraties."Het Sushi Festival van afgelopen jaar was voor ons een goede leerschool met een zeer aangename wending. Met heel veel plezier hebben we opnieuw de handen in elkaar geslagen met de Stad Hasselt en de Japanse Tuin om hier een vervolg aan te breien", zegt Wim Michiels van de organisatie.

Schepen van Toerisme Rik Dehollogne: "Het Sushi Festival, nu onder de naam Let's Sushi', combineert de populariteit van die Japanse lekkernij -en bij uitbreiding de tendens van algehele appreciatie voor de Japanse cultuur-, met de unieke troef die Hasselt bezit: onze Japanse Tuin. Bovendien wordt het evenement georganiseerd door studenten: een zoveelste bewijs dat Hasselt evolueert naar een echte studentenstad, waar evenementen kunnen plaatsvinden die op hun vraag inspelen, maar waar bovenal creativiteit en ondernemingszin met open armen verwelkomd worden."

De ticketverkoop voor het Sushi Festival Hasselt start op zaterdag 23 februari via de website van de Japanse Tuin (www.japansetuin.be).


Bekijk alle artikels uit Hasselt