Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 20 augustus 2019

Hasselt: Maak zelf jenever in het Jenevermuseum (1 februari 2019)

Met een nieuwe workshop laat het Jenevermuseum je vanaf 1 februari zelf aan de slag gaan om je eigen jenever te maken. De workshop ontstond vorig jaar, tijdens het participatieve wijkproject Tournée Locale, en bleek een groot succes. Voor 25 euro per persoon, kan je met vrienden of familie zelf aan de slag. Het Jenevermuseum voorziet de ingrediënten en aroma's, laat je de geheimen van de jeneverproductie zien en... na afloop ga je met je eigen graanjeneverflesje naar huis.

"Mensen jeneverwijs maken, dat is een van de belangrijkste doelstellingen van ons museum", zegt Davy Jacobs, directeur van het Jenevermuseum. "Dan bedoelen we inzicht geven in de geschiedenis en ontwikkeling van jenever, maar absoluut ook wat het product an sich vandaag is. Jenever is veel rijker dan whisky of gin en het vakmanschap dat achter de erg gesmaakte borrel schuilgaat, is voor veel mensen hocus pocus. Daar willen we verandering in brengen, om zo de waardering voor het product nog groter te maken."

De deelnemers zullen uiteraard niet zelf distilleren. "Dat zou te veel tijd vergen. Ze gaan wel zelf aan de slag met graanalcohol, moutwijn en een tiental distillaten van kruiden en vruchtenonderdelen die ze naar eigen smaak kunnen blenden. Zo maken ze niet alleen kennis met verschillende ingrediënten en mogelijke smaken van graanjenever. Ze ervaren zelf hoe complex het is en wat een vaardigheid het vraagt om de perfecte smaak samen te stellen. En als ze die dan gevonden hebben, mogen ze een flesje van 10 cl afvullen om mee naar huis te nemen."

INFO
https://www.jenevermuseum.be/nl/bezoek/workshops/maak-je-eigen-jenever%21Bekijk alle artikels uit Hasselt