Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

dinsdag 20 augustus 2019

Hasselt: Student Late Night: vanaf maandag 4 februari op MNM (30 januari 2019)

Voor het zesde jaar op rij slaan VRT-jongerenzender MNM en zes Vlaamse hogescholen de handen in elkaar voor hun studentenproject Student Late Night. Vanaf maandag 4 februari krijgen jonge mediastudenten drie weken lang een intensieve masterclass in de studio's van de radiozender. MNM-dj’s Evelyn De Backer en Bart De Raes begeleiden de studenten tijdens hun stage.

De studenten volgen allemaal een mediaopleiding aan een van deze scholen: AP Hogeschool (Antwerpen), Howest (Kortrijk), Hogeschool PXL (Hasselt), Arteveldehogeschool (Gent), RITCS School of Arts (Brussel) en Thomas More (Mechelen). Vanaf maandag 4 februari zullen zij elk twee dagen een radioprogramma maken onder de noemer Student Late Night. Dat wordt van maandag tot en met donderdag van 23 uur tot middernacht uitgezonden.

Rino Ver Eecke, nethoofd MNM: "Jong talent is heel belangrijk voor MNM. Als radiomerk willen we volop meevoelen in de leefwereld van jongeren. En daarom maken we MNM met de input van jonge radiomakers die tijdens Student Late Night kunnen laten zien wat zij al kunnen. Zo creëert MNM een échte springplank voor jong radiotalent: we geven hen kansen, een duw in de rug maar leren ook veel van hen. Ik kijk al uit naar de radioshows die de jonge radiowolven zullen maken."

De hogescholen komen in deze volgorde aan bod:

Maandag 4 en dinsdag 5 februari: AP Hogeschool Antwerpen
Woensdag 6 en donderdag 7 februari: Arteveldehogeschool Gent
Maandag 11 en dinsdag 12 februari: Howest Kortrijk
Woensdag 13 en donderdag 14 februari: Hogeschool PXL Hasselt
Maandag 18 en dinsdag 19 februari: RITCS School of Arts Brussel
Woensdag 20 en donderdag 21 februari: Thomas More MechelenBekijk alle artikels uit Hasselt