www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

dinsdag 23 juli 2019

Hasselt: Nieuwe plantvakken en bomen voor Windmolenstraat (13 september 2018)

Momenteel voeren de nutsmaatschappijen aanpassingswerken uit aan enkele leidingen in de Windmolenstraat. Eind deze week start men met het vernieuwen van de plantvakken en de beplanting.

"Concreet gaan we het metselwerk van de plantvakken vervangen door een borduur", zegt schepen van Openbare Werken Michel Froidmont. "We nemen deze maatregel omdat de plantvakken in het verleden regelmatig werden aangereden tijdens het parkeren, met schade aan de wagens en het metselwerk tot gevolg. Verschillende bomen in de straat verkeren in slechte staat en gaan we vervangen. Drie bomen blijven op aanvraag van de omwonenden behouden. Specifiek gaat het om de eerste twee bomen wanneer je vanuit de Casterstraat de Windmolenstraat inrijdt en de boom op de hoek Jongmansstraat-Windmolenstraat. Waar het wortelgestel van deze drie bomen hoger zit dan het straatniveau, voorzien we een bak uit cortenstaal."

De werken duren vier weken. Plaatselijke hinder is dan mogelijk. Zowel voetgangers, fietsers als het autoverkeer hebben echter steeds doorgang.Bekijk alle artikels uit Hasselt