www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zondag 21 april 2019

Hasselt: Cohousingproject in Sint-Lambrechts-Herk zoekt toekomstige bewoners (10 september 2018)

Afgelopen zomer lanceerde de stad Hasselt het idee voor de realisatie van een cohousingproject in het voormalige schooltje van Sint-Lambrechts-Herk. Op zaterdag 15 september kunnen alle geïnteresseerden er terecht op een infomarkt. De Woondienst van de Stad geeft er meer uitleg over de mogelijk. Ook buurtbewoners zijn er van harte welkom.

Het voormalige dorpsschooltje in Sint-Lambrechts-Herk staat nu al meer dan een jaar gedeeltelijk leeg. "Als bestuur willen we er graag het allereerste cohousingproject van onze stad realiseren. Dit is een woonconcept waarbij een groep mensen samen een aantal private wooneenheden bouwt of renoveert. Hoewel elk huishouden over een eigen privéwoning beschikt, zijn er ook gemeenschappelijke voorzieningen waar bewoners samen koken, de was doen. Op die manier worden bepaalde kosten gedrukt en kan je rekenen op de helpende hand van je buren", vertelt schepen van Wonen Kevin Schouterden. "Afgelopen zomer lanceerden we ons idee. Nu gaan we concreet opzoek naar toekomstige bewoners. Dat doen we via een infomarkt op zaterdag 15 september."

"Die dag kunnen zowel kandidaat-bewoners als nieuwsgierige buurtbewoners tussen 10 uur en 14 uur doorlopend terecht in de oude lokalen in de Vorststraat," vervolgt zijn tijdelijke vervanger Habib El Ouakili. "We hebben alvast ons uiterste best gedaan om onze bezoekers maximaal te inspireren. Zo staan op de voormalige speelplaats diverse infostanden opgesteld. Experten van Architectuurwijzer, Wooncoop, Senior Samenhuizen, Samenhuizen vzw, Cohousing Limburg en de stad Hasselt geven er graag meer uitleg over het trajectverloop, de randvoorwaarden of over hoe je een cohousingproject opstart. Ook vertegenwoordigers van duurzame vervoersprojecten zoals Cambio, Mobit en Zencars zijn aanwezig met een standje."

Meer informatie over de infomarkt en de verschillende sprekers vind je terug op https://www.hasselt.be/nl/cohousing

Bekijk alle artikels uit Hasselt