info@limburgnieuws.be

dinsdag 14 juli 2020

Hasselt: Nieuwe verbindingsweg tussen Trichterheideweg en sluis in Godsheide (11 augustus 2018)

Om het sluipverkeer rond het centrum van Godsheide te leiden, gaat de Stad Hasselt de Trichterheideweg ter hoogte van het Infrax-gebouw doortrekken tot aan de sluis. Afdraaien richting de Boksbeemdenstraat wordt door de weginrichting ontmoedigd. Naast de nieuwe verbindingsweg komt een veilig fietspad dat aansluit op de fietssnelweg. De voorbereidende werken gaan maandag 13 augustus van start.

"Het doel van deze nieuwe weg is het sluipverkeer, dat vandaag via de Platte-Vijversstraat en de Kiezelstraat door het centrum van Godsheide rijdt, om te leiden", zegt schepen Tom Vandeput. "Dit project maakt deel uit van een lijst engagementen die we met de bewoners van Godsheide aangingen. Die engagementen moeten de woonkwaliteit in het dorp blijven garanderen."

Eind september zijn die grondwerken allicht klaar en kunnen we de opbouw van de nieuwe weg starten. Eerst leggen we riolering, daarna de wegverharding. Als laatste richten we twee nieuwe rotondes aan beide uiteinden van de nieuwe weg in: één ter hoogte van de Scheepvaartkaai en één tussen de sites van Carglass en Infrax. Enkel dan zal het verkeer hinder van de werken ondervinden.

"De Boksbeemdenstraat koppelen we los van de rotonde op de Scheepvaartkaai. Deze straat krijgt een eigen aansluiting op de nieuwe verbindingsweg. Autoverkeer kiest steeds de weg van de minste weerstand. Daarom krijgt deze aantakking een minder vloeiend verloop dan het tracé van de verbindingsweg. Hierdoor wordt het verkeer ontmoedigd om de Boksbeemdenstraat in te slaan en doorheen Godsheide-centrum te rijden."

Bekijk alle artikels uit Hasselt