www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zaterdag 16 februari 2019

Hasselt: Twee verdachten opgepakt na achtervolging (11 juli 2018)

In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad twee verdachten kunnen oppakken na een achtervolging. De politie Limburg Regio Hoofdstad werd afgelopen nacht opgeroepen voor verdachte gedragingen aan een winkelketen op de Kuringersteenweg in Hasselt. Wanneer de politieploeg ter plaatse komt, neemt een voertuigen met twee personen aan boord de vlucht.

Het voertuig wordt door verschillende politieploegen achtervolgd over de E313 tot in Tongeren. Bij de achtervolging werden er snelheden van meer dan 170 kilometer per uur gehaald. Het voertuig waarin de twee verdachten zaten, crashte uiteindelijk tegen de vangrail op de autostrade.

Twee personen, een 37-jarige man uit Luik en een 31-jarige man uit Oupeye, werden opgepakt door de politie. De 31-jarige man raakte lichtgewond en werd even overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging. Er werden verschillende processen-verbaal opgesteld voor verkeersovertredingen, zoals het negeren van verschillende stoplichten, die de verdachten begaan hebben tijdens de achtervolging. Het voertuig van de verdachten was niet gekeurd, verzekerd of ingeschreven en was voorzien van een gestolen nummerplaat.

In het voertuig van de verdachten werden voorwerpen aangetroffen die eerder die nacht gestolen werden aan de winkelketen langs de Kuringersteenweg.

Bekijk alle artikels uit Hasselt