www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

zaterdag 16 februari 2019

Hasselt: Gloednieuw standbeeld roept op om stad proper te houden (20 juni 2018)

Hasselaar Peter krijgt deze zomer een eigen standbeeld op de abdijsite bij Herkenrode. Hij roept zijn stadsgenoten op om de stad proper te houden. Met deze zomercampagne – vier Vlaamse steden krijgen zo'n standbeeld – wil Mooimakers tonen dat elke plek wel voor iemand belangrijk is.

De abdijsite bij Herkenrode heeft een speciale betekenis voor Hasselaar Peter. "25 jaar geleden droeg ik er tafels aan tijdens de restauratie. Ondertussen heb ik er mijn horecazaak De Paardenstallen opgericht. De abdijsite is een prachtige, idyllische plek. Daarom wil ik dat ze mooi blijft. Zonder afval op de grond."

Mooimakers - het Vlaamse samenwerkingsverband tegen zwerfvuil en sluikstort van OVAM, Fost Plus en de lokale besturen (VVSG) - trekt deze zomer in vier Vlaamse steden standbeelden op. Standbeelden van gewone mensen: inwoners met een hart voor de stad die al hun stadsgenoten oproepen om hun favoriete plekje mooi en proper te houden.

"Met deze zomercampagne willen we benadrukken dat elke plek in de stad het verdient om zwerfvuilvrij te zijn", legt Els Gommeren coördinator van Mooimakers uit. "Natuurlijk zijn de iconische plekken belangrijk als uithangbord van de stad, maar niet alleen het stadhuis of het centrale plein verdient het om mooi en proper te zijn. Elke plek heeft wel voor minstens één inwoner een speciale betekenis. Denk daar eens aan voor je er afval achterlaat, dat is de boodschap die we met deze campagne willen meegeven."


Bekijk alle artikels uit Hasselt