www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

maandag 27 mei 2019

Hasselt: Extra ploegen voor een proper Pukkelpop (12 juni 2018)

Ook dit jaar heeft het stadsbestuur van Hasselt beslist om tijdens Pukkelpop de Kempische Steenweg ter hoogte van het festivalterrein verkeersvrij te maken. Tijdens de festivaldagen zal de stad zorgen voor extra opruimploegen. Stadspersoneel en vrijwilligers slaan hierbij de handen in elkaar.

Zowel de stad, de politie als de organisatie hebben de verkeersingreep van de afgelopen twee jaren positief geƫvalueerd. Niet alleen qua comfort en beleving is deze verkeersmaatregel de juiste beslissing, het is ook essentieel om de veiligheid van de festivalgangers, medewerkers en buurtbewoners te garanderen.

"Om het comfort te blijven garanderen, is het belangrijk dat het er ook allemaal proper bijligt", zegt schepen Michel Froidmont. "Daarom voorzien we dit jaar vanuit de stad in extra personeel en middelen, die samen met een ploeg vrijwilligers de Kempische Steenweg netjes zullen houden. De borstelwagens zullen frequenter rijden, en er worden tientallen vuilnisbakken geplaatst die we continu ledigen."

De opruimvrijwilligers bestaan niet alleen uit leden van Hasseltse verenigingen, ook aan de uitbaters van de kraampjes op en rond de Kempische Steenweg wordt gevraagd om vrijwilligers af te vaardigen voor de opruimploeg.

Bekijk alle artikels uit Hasselt