Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zaterdag 15 december 2018

Hasselt: Eerste nieuwe bomen voor stadspark (7 maart 2018)

Nu de ergste vrieskou achter de rug is, gaan de werken in het Hasseltse stadspark opnieuw van start. De komende dagen worden in totaal 84 lindebomen geplant. Die flankeren de nieuwe dreef aan de zuidrand van het park.

"In totaal plaatsen we er 84 lindebomen met een stamomtrek van zo'n 30-35 centimeter", zegt schepen Valerie Del Re. "Deze soort doet het zeer goed op Hasseltse bodem. De ondergrond van het park mag dan wel, zoals algemeen geweten, erg drassig zijn. Een lindeboom heeft nood aan een vochthoudende bodem. Maar overdaad schaadt. Daarom brengt onze aannemer rondom de wortels van iedere boom drainage aan. Verder vergemakkelijkte het feit dat een linde snel groeit tot een hoogte van meer dan 20 meter, en daardoor een veelgebruikte laanboom vormt, onze keuze."

"Met de aanplant van de bomen trekken we de werken in het stadspark opnieuw op gang. Aansluitend gaan we verder met de herinrichting van de zone tussen het CCHa, het Jessa-ziekenhuis en HOGEVIJF. Deze zal centraal bestaan uit een sport- en speelzone die wordt gekenmerkt door verschillende grasvelden en een open karakter. In het zuidwestelijke deel van het park loopt deze over in een meer natuurlijke setting met wadi's en een eerder vrije groenaanleg. Meer concreet willen we voor de zomer het eerste gedeelte van het centrale wandelpad aanleggen, alsook de nieuwe hondenweide en de wadi’s ten zuiden van het park inrichten. Verder gaan we het geheel inzaaien met gras. In de loop van april plaatsen we eveneens de nieuwe speeltoestellen ter hoogte van het cultuurcafé. Over enkele dagen wordt deze opdracht gegund aan gespecialiseerde leverancier. Het aanplanten van nog meer bijkomende bomen is voor het volgende plantseizoen, meer bepaald dit najaar. In totaal komen er dan 70 nieuwe bomen bij."

Bekijk alle artikels uit Hasselt