www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 maart 2019

Hasselt: Op 24 maart is het wereldwijd Earth Hour (5 maart 2018)

Op 24 maart is het wereldwijd Earth Hour. Ook Hasselt doet mee. De openbare verlichting schakelt dan al vanaf 20.30 uur over op het nachtregime.

Op 24 maart organiseert het WWF Earth Hour, een wereldwijd evenement om stil te staan bij de uitdagingen die de klimaatverandering met zich meebrengt. Overal ter wereld worden gezinnen, organisaties, bedrijven en lokale besturen opgeroepen om tussen 20.30 en 21.30 uur één uurtje het licht te doven voor het klimaat.

De openbare verlichting schakelt op 24 maart om 20.30 uur over op nachtregime in plaats van om 23.30 uur, het gebruikelijke uur. Hierdoor zal er die avond minder straatverlichting zijn. De fietstunnels, het stadscentrum, de kruispunten en de belangrijke (invals)wegen blijven wel de ganse avond en nacht verlicht.

Hasselts schepen van leefmilieu Joost Venken: "De klimaatverandering is volop bezig. Zo was het opmerkelijk - en nooit eerder gezien - dat het eind februari kouder was bij ons dan in Groenland. Door de deelname aan Earth Hour willen we de Hasselaren sensibiliseren over de klimaatverandering en tonen dat zij geen ver-van-mijn-bedshow is. Iedereen draagt hierin een verantwoordelijkheid en iedereen moet dan ook zijn steentje bijdragen om haar te beperken en waar mogelijk tegen te gaan."

Bekijk alle artikels uit Hasselt