www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

vrijdag 22 maart 2019

Hasselt: Midwinterjogging op 25 februari (14 februari 2018)

Op zondag 25 februari wordt de Midwinterjogging voor de 37ste maal georganiseerd in en rond het Stedelijk Sportcentrum Kiewit door Atletiek Vereniging Toekomst (AVT) Kern Hasselt. Met haar 37 jaar is deze Midwinterjogging een echte loopklassieker en één van de oudste loopevenementen van het land. De jogging heeft doorheen al die jaren haar karakter behouden: een recreatieve loop voor het hele gezin in een prachtige omgeving, meer bepaald Domein Kiewit en Domein Bokrijk. Dit jaar zal de Midwinterjogging zelfs ook door het water in Bokrijk lopen.

De jogging heeft dit jaar een klein extraatje in petto. Onder de titel The losers take it all wil kunstenares Deana Kolencikova uit Slovakije, die momenteel in Hasselt resideert voor het kunstproject The School, vooral de focus leggen op de minder snelle lopers. Daarom heeft zij een project uitgewerkt dat zich concentreert op de zogenaamde losers: zij die echt voor het plezier komen lopen en niet gebrand zijn op de overwinning.

Het deelnemersaantal varieert tussen de 400 en de 600 deelnemers en met duidelijk steeds meer vrouwelijke deelnemers aan de start, een gevolg van de loopactie start-to-run. De afstanden zijn 5 km (10 uur) en 10 km (11 uur), met start en aankomst aan de sporthal van Kiewit. Voorinschrijven kan via de website http://www.avthasselt.be. Deelnameprijs bij voorinschrijving bedraagt 7 euro, ter plaatse betaal je 8 euro.

Bekijk alle artikels uit Hasselt