www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Hasselt: Kurken van Hasselt Klinkt krijgen tweede leven (12 januari 2018)

Op zondag 14 januari (14 - 16 uur) gaan de glazen weer gezwind de lucht in. Dan is het Hasselt Klinkt, het moment om samen met andere Hasselaren het glas te heffen op het nieuwe jaar en elkaar het beste toe te wensen. Het Koninklijk Stedelijk Feestcomité en het stadsbestuur engageren zich dit jaar om alle kurken die op de Grote Markt knallen te verzamelen. Het is vzw Tevona die ervoor zal zorgen dat ze een tweede leven krijgen als isolatiemateriaal.

Vzw Tevona ondersteunt een 400-tal volwassen personen met een verstandelijke beperking. Het is voor hen een blijvende uitdaging om een zinvolle dagbesteding te kunnen aanbieden met daarbij ook de nodige afwisseling. Tevona is daarom de provinciale partner van De Vlaspit, een sociaal tewerkstellingsinitiatief, dat kurken recycleert tot isolatiemateriaal.

Tevona heeft nu al een samenwerking met een 50-tal horecazaken, met Pukkelpop en heeft ook op de containerparken van Limburg.net verzamelboxen staan.

"Wij dragen graag ons steentje bij door mee kurken in te zamelen", zegt schepen Joost Venken. "En Hasselt Klinkt is daarvoor natuurlijk uiterst geschikt. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde en kurken."

Bekijk alle artikels uit Hasselt