www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

woensdag 16 januari 2019

Hasselt: Blokbar Hasselt opnieuw van start (19 december 2017)

Ook tijdens deze examenperiodes voorziet de stad Hasselt een creatieve studeerplaats voor studenten. Z33, Hotel Schoofs, het oude Gerechtsgebouw,... elke periode wordt een andere locatie omgevormd tot een oase van rust. "We kiezen er bewust voor om van locatie te veranderen zodat studenten telkens nieuwe plekjes in Hasselt ontdekken", zegt schepen van Jeugd, Valerie Del Re. "Vanaf maandag zijn studenten meer dan welkom in het stadsgebouw Zaal Onder de Toren."Zaal onder de Toren is al sinds de jaren '40 dé plek voor cultuur in Hasselt. Ze staat gratis ter beschikking van Hasseltse kunstverenigingen en individuele kunstenaars die er hun werk kunnen tentoon stellen. "Om het oorspronkelijke doel van de zaal aan te tonen organiseren we gedurende de periode van de Blokbar mini-expo's", zegt Del Re. "Hiervoor zochten we lokale partners." Die vond de jeugddienst in Muziekodroom, dat er een sterk 2017 heeft op zitten.

"Een mooi moment om terug te blikken op een jaar concertfotografie", zegt programmator Jeroen Sels. "Samen met onze huisfotograaf Dean van den Brande maakte we een selectie van de 20 strafste concertfoto's van het afgelopen jaar." Na Muziekodroom komen ook andere lokale partners waaronder Chase, een digitaal platform voor alles wat urban is, aan bod.

"We voorzien voldoende stopcontacten en, niet onbelangrijk, gratis wifi." De lokalen zijn gratis toegankelijk voor de studenten.

"We zijn elke dag open van 9u tot 21u, uitgezonderd de feestdagen."

Bekijk alle artikels uit Hasselt