Nieuws uit Limburg

vrijdag 19 oktober 2018

Hasselt: Tuilterstraat verkozen tot mooiste kerstbuurt (18 december 2017)

Liefst 55 straten dongen mee naar de titel mooiste kerstbuurt en het daaraan verbonden buurtfeest. Een jury verkoos uiteindelijk de Tuilterstraat tot laureaat. Jaarlijks organiseert PR8 in samenwerking met de groendienst van de stad de actie Kerstbuurten. "Hierbij gaan we op zoek naar de best versierde straat van Hasselt", zegt schepen van groen Valerie Del Re. "Voor deze 14de editie stelden 55 buurten zich kandidaat. Onder deze straten verdeelden we zo’n 2.100 kerstbomen, die de bewoners zo origineel mogelijk mochten versieren."

"Gedurende drie avonden (12, 13 en 14 december 2017) bracht een jury bestaande uit leden van PR8 en medewerkers van de Groendienst een bezoek aan de 55 ingeschreven straten. Zij beoordeelden de prachtig versierde buurten op basis van verschillende criteria: creativiteit, algemene kerstsfeer in de straat, decoratie, samenhorigheid van de buurt, de verhouding tussen het aantal verlichte bomen en de deelnemende woningen en het zuinig omspringen met energie. De jurering vormde dit jaar best een zware bevalling. De punten lagen dicht bij elkaar. Maar over de winnaar, de Tuilterstraat, bestond geen twijfel. Hun decoratie bestond uit verschillende recyclagematerialen, strijkparels en t-uil-tjes. Een eigen pop-up kersthuis maakte de sfeer in de Tuilterstraat compleet."

"Stilaan mogen we Tuilt dan ook bestempelen als één groot kerstdorp waar het 's avonds zeker de moeite loont om eens doorheen de sfeervol verlichte straten te wandelen of fietsen. Je vindt er ook een aantal gezellige kersthutten waar je iets kan nuttigen ten voordele van het goede doel."

De bewoners van de Tuilterstraat krijgen begin januari een straatfeest cadeau.

Bekijk alle artikels uit Hasselt