Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 18 december 2018

Hasselt: Bewakingsfirma en huurder ingeschakeld voor Prinsenhof (14 december 2017)

Enkele weken geleden trok de conciërge van het Prinsenhof de deur achter zich toe. Hij geniet van zijn pensioen. In afwachting van een nieuwe volwaardige bestemming voor deze antenne van de stedelijke diensten, doet de Stad Hasselt een beroep op een gespecialiseerde bewakingsfirma.

"Deze firma is gespecialiseerd in de tijdelijke bewoning van leegstaande panden", zegt schepen van Gebouwen Kevin Schouterden. "Het Prinsenhof wordt weliswaar nog occasioneel gebruikt door onze diensten of voor evenementen. Maar ook daarbuiten willen we graag dat iemand een oogje in het zeil houdt. Hiervoor wordt nu gezorgd. De beveiligingsfirma waarmee we een contract afsloten, beschikt over een poule van flexibele huurders die ze voor kortstondige opdrachten als deze kan inschakelen. Concreet neemt één van die huurders tijdelijk zijn of haar intrek in het Prinsenhof. Een win-win situatie voor beide partijen, want de tijdelijke huurder betaalt hiervoor een beperkte huurprijs. In ruil houdt er iemand voor ons een oogje in het zeil en ontvangen we een gedeelte van dit huurgeld. Bovendien kunnen we de huur vier weken op voorhand opzeggen. Hierdoor kunnen we te allen tijden snel een nieuwe bestemming aan het Prinsenhof geven."

"Dit geeft ons de tijd om de komende maanden rustig op zoek te gaan naar een nieuwe rol voor het Prinsenhof. Het Prinsenhof is een pand met een rijke geschiedenis en een waardevolle betekenis voor de buurt. We willen dan ook niet over één nacht ijs gaan bij het bepalen van een nieuwe invulling. Kuringenaren met suggesties mogen steeds contact met mij opnemen."

Bekijk alle artikels uit Hasselt