Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 18 december 2018

Hasselt: Aangepaste treindienst wegens spoorwerken in Hasselt (1 december 2017)

Dit weekend (2-3 december) werkt Infrabel in Hasselt aan het wisselcomplex waardoor er gevolgen zullen zijn voor het treinverkeer. De werken kaderen in de overname van het oude seinhuis door het nieuwe seinhuis aan de Spoorwegstraat in Hasselt. Dit past in de concentratie van de seinposten (met ingebruikname van de nieuwe seinen) en de overgang naar nieuwe, moderne technologie (computergestuurd treinverkeer) met het oog op een nog veiliger en vlotter spoorverkeer. Overdag vinden de aanpassingswerken op het terrein plaats, ’s nachts voert Infrabel controle- en testritten uit.

Door deze werkzaamheden tijdens het weekend van zaterdag 2 en zondag 3 december rijden de treinen op een aantal spoorlijnen van en naar Hasselt volgens een aangepaste treindienst.

NMBS zorgt voor een vervangende busdienst:

geen treinverkeer tussen Hasselt en Genk : vervangende busdienst met haltes in Hasselt, Kiewit, Bokrijk en Genk

geen treinverkeer tussen Hasselt en Heusden : vervangende busdienst met haltes in Hasselt, Zonhoven, Zolder en Heusden

geen treinverkeer tussen Hasselt en Diest : vervangende busdienst met haltes in Hasselt, Schulen en Diest


Op zondagavond wordt de studententrein van Tongeren naar Leuven omgeleid vanaf Hasselt. De trein stopt daardoor uitzonderlijk niet in Schulen, Diest, Zichem, Testelt, Langdorp en Aarschot. Reizigers kunnen als alternatief gebruik maken van een extra trein vanuit Genk (19u26) richting Leuven (20u27). Deze extra trein stopt niet in Hasselt.

Reizigers kunnen de aangepaste treindienst raadplegen via de online routeplanner van NMBS of kunnen voor meer informatie terecht bij het stationspersoneel of de sociale mediakanalen van NMBS.

Bekijk alle artikels uit Hasselt