Nieuws uit Limburg

zaterdag 20 oktober 2018

Hasselt: Politieman gekwetst tijdens interventie in Hasseltse uitgaansleven (26 november 2017)

In de nacht van zaterdag op zondag raakte een hoofdinspecteur van de politie Limburg Regio Hoofdstad gekwetst tijdens een tussenkomst in het Hasseltse uitgaansleven. Bij hetzelfde incident werden nog vier personen bestuurlijk opgepakt.

Tijdens een schermutseling in de Badderijstraat kreeg de politieman enkele rake klappen in het aangezicht. Hij is werkonbekwaam. Ook een voertuig van de politiezone raakte beschadigd. Verschillende ploegen van de politie zone kwamen in bijstand. De verdachte van de feiten werd opgepakt en verhoord. De 23-jarige man werd vandaag voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.

Er werden vier personen opgepakt voor het verstoren van de openbare orde. Zij werden deze voormiddag terug vrijgelaten.

Burgemeester Nadja Vananroye: "De maat is hiermee meer dan vol. Een veilig uitgaansleven is een prioriteit voor mij als burgemeester. Hasselaren, bezoekers van buiten onze stad én ordediensten moeten de garantie hebben dat ze veilig zijn in onze uitgaansbuurten. Daarom dat ik eerder deze maand al het initiatief genomen heb om verschillende horeca-uitbaters uit de Hasseltse binnenstad met alle bevoegde diensten rond te tafel te brengen. Samen zullen we kijken welke bijkomende maatregelen we kunnen nemen om die veiligheid extra te garanderen."

Het is niet de eerste keer is dat er in de Badderijstraat problemen ontstaan in het uitgaansmilieu. "Politie en stadsbestuur volgen dit van heel dichtbij op. We zullen de betrokken zaakvoerders dan ook snel uitnodigen voor een gesprek."

Bekijk alle artikels uit Hasselt