Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

zondag 16 december 2018

Hasselt: Rondleidingen in demonstratiewoning (25 november 2017)

Op zondag 3 december 2017 is het Internationale Dag van de Handicap. Deze dag is door de Verenigde Naties bedoeld als aanmoediging om de discussie over mensenrechten en gelijke kansen voor mensen met een functiebeperking op de agenda te houden, op alle niveaus, lokaal, regionaal, nationaal en internationaal.

Naar aanleiding van de Internationale Dag van de Handicap organiseert de dienst Diversiteit en Internationale Solidariteit van de stad Hasselt, in samenwerking met Unia, een interactieve rondleiding in het UD Woonlabo.

In een typische stadswoning in het centrum van Hasselt laat het UD Woonlabo je kennismaken met de troeven van Universal Design. In deze woning leer je hoe je een woning kan bouwen of verbouwen die voor iedereen geschikt is, voor jong en oud, voor mensen met en zonder beperking.

Schepen voor welzijn Gerald Corthouts: "Het grootste voordeel van eenmeegroeiwoning is dat de woning kan worden aangepast aan haar bewoners en niet omgekeerd."

Het UD Woonlabo is een demonstratiewoning waar je informatie en inspiratie vindt om een woning te creëren zonder barrières, een omgeving die voor iedereen toegankelijk is. Je kan hier verschillende producten zelf uittesten. Een bezoekje zeker waard! Je kan er leuke ideeën opdoen voor je eigen woon- of werkomgeving.

De rondleidingen gaan door op:

Donderdag 30 november om 19.30 en 20.30 uur
Vrijdag 1 december om 9.30 en 10.30 uur

Bekijk alle artikels uit Hasselt