Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 18 december 2018

Hasselt: Sint-Truiderbrug krijgt opknapbeurt (22 november 2017)

De 50 jaar oude Sint-Truiderbrug in Hasselt krijgt 2018 een opknapbeurt. "Deze opknapbeurt, die we in het voorjaar van 2018 uitvoeren, zorgt ervoor dat de Sint-Truiderbrug nog minstens 10 jaar dienst kan doen", zegt schepen van Openbare Werken Michel Froidmont.

"Het bestek werd opgemaakt op basis van een eerste inspectie. Die wees uit dat de stabiliteit nog volledig in orde is, maar dat enkele plaatselijke herstellingen nodig zijn. Verder heeft de brug last van insijpelend water. Dat probleem moeten we zeker grondig aanpakken. Daarom voeren we tijdens de opknapbeurt, waarvoor nu de aanbesteding lopende is, nog een bijkomend onderzoek uit. Daarbij bestuderen we een aantal specifieke brugonderdelen. Dat onderzoek gebeurt ingrijpend. Zo wordt de brug even lichtjes opgetild voor een camera-onderzoek en zetten we de wapening onder stroom om eventuele zwakke punten op te sporen. De resultaten verwachten we in de zomer van 2018."

"Op basis daarvan beslissen we over de beste oplossing voor het waterprobleem. Die bestaat ofwel uit het vervangen van de voegelementen, ofwel uit het vervangen van een aantal welfsels of uit een integrale vervanging van de brug."

Bekijk alle artikels uit Hasselt