Nieuws uit Limburg Limburgnieuws.be

dinsdag 18 december 2018

Hasselt: Heraanleg stadspark Hasselt begin december van start (21 november 2017)

Begin december start de heraanleg van het Hasseltse stadspark. "Tijdens deze 1ste fase wordt de zone tussen het CCHa, het Jessa-ziekenhuis en woonzorgcentrum Hogevijf opnieuw ingericht. We doen dit volgens het plan waar we samen met een klankbordgroep aan werkten", zegt schepen van Groen Valerie Del Re. "Nog dit jaar graven we er de centrale wandelweg uit die we vervolgens van fundering voorzien. Ook planten we de eerste nieuwe bomen (lindes), nu is immers het ideale moment om bomen te planten. Daarna zitten de werken er voorlopig op tot februari/maart volgend jaar. Dan zijn de weersomstandigheden opnieuw gunstig genoeg voor de beton- en andere grondwerken."

"Oorspronkelijk was ook de heraanleg van het Heldenplein binnen deze 1ste fase voorzien," vervolgt De Re. "Maar uit het openbaar onderzoek bleek het draagvlak bij de omwonenden te beperkt. Daarom beslisten we om Heldenplein voorlopig niet opnieuw in te richten. Wel nemen we in deze 1ste fase de omgeving van het terras van het Theatercafé mee."

De start van de heraanleg van het laatste gedeelte van het park, meer bepaald de zone voor het CCHa, is afhankelijk van de bouw van de ondergrondse parking. De MER-procedure rond dit project loopt stilaan ten einde. Dan start een nieuwe bouwaanvraagprocedure, waaraan ook een openbaar onderzoek gekoppeld is.

Bekijk alle artikels uit Hasselt