woensdag 26 september 2018

Hasselt: Langer betalend parkeren in zone Dusart tijdens Winterland (14 november 2017)

Van 18 november 2017 tot en met 7 januari 2018 vindt op het Kolonel Dusartplein Winterland 2017 plaats. "Om dit event vlot te laten verlopen en de verkeersveiligheid, de leefbaarheid en het parkeercomfort voor de omwonenden gedurende deze periode te verzekeren, voeren we een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen in", zegt schepen Habib El Ouakili. "Zo werd de Congostraat ter hoogte van de aansluiting op de Groene Boulevard afgesloten voor al het gemotoriseerd verkeer, met uitzondering van de hulpdiensten. De woningen in de Congostraat blijven bereikbaar via de Willekensmolenstraat. Verder zijn de straten rondom het event – meer bepaald de Congostraat, Wijngaardstraat en het Kolonel Dusartplein – uitsluitend voorbehouden voor plaatselijk verkeer."

"Tijdens de duur van het evenement zelf, van 18 november 2017 tot en met 7 januari 2018, breiden we ook tijdelijk het betalend parkeren in de hele betaalzone Dusart uit. Deze zone bestaat uit: Kolonel Dusartplein, Congostraat, Wijngaardstraat, Kapermolenstraat, Willekensmolenstraat (gedeelte tussen het kruispunt met de Maastrichtersteenweg tot en met huisnummers 118 en 143), Sterrestraat, Arnold Maesstraat, Maastrichtersteenweg (gedeelte tussen het kruispunt met de R70 en Theresiastraat, vanaf huisnummers 1 en 2 tot en met 41 en 62) en de Koning Boudewijnlaan (gedeelte tussen het kruispunt met de R70 en Wijngaardstraat, even huisnummers vanaf 2 tot en met 12). Parkeren is er dan voor niet-bewoners betalend tussen 9 uur en middernacht; dit zowel op weekdagen, zaterdagen, zondagen als wettelijke feestdagen. Bewoners van deze betaalzone blijven gratis parkeren dankzij hun digitale parkeervergunning. Hun persoonlijk bezoek kan gebruik maken van de elektronische bezoekerskaart."

Wie langdurig wil parkeren kan in de betaalparking onder het Dusartplein terecht of op de gratis randparkings Mouttoren (300 plaatsen, inrit via Vaartstraat), Boudewijnlaan (400 plaatsen, inrit via Koning Boudewijnlaan) of de 330 parkeerplaatsen langs de Boudewijnlaan zelf. In het weekend vormt ook de gratis parking in de Vildersstraat (200 plaatsen, inrit via Vildersstraat) een optie.

Bekijk alle artikels uit Hasselt