woensdag 26 september 2018

Hasselt: 25 meter lange fiets- en voetgangerstunnel onder de sporen (9 november 2017)

Dit weekend plaatst Infrabel in de Hefveldstraat in Hasselt de nieuwe fiets- en voetgangerstunnel onder de sporen. Minutieus wordt de 600 ton zware tunnel op zijn juiste plaats geschoven met behulp van een speciale schuifinstallatie. De toekomstige fiets- en voetgangerstunnel is 25m lang, 5m breed en 3m hoog. Tijdens de schuifoperatie dit weekend zal de overweg afgesloten zijn voor alle verkeer, ook voor voetgangers en fietsers. Sinds maandag 6 november is de overweg al definitief gesloten voor het gemotoriseerd verkeer.

De ingebruikname van de tunnel is gepland in de zomer van 2018 en die vervangt dan de bestaande overweg Hefveldstraat op de spoorlijn Hasselt – Sint-Truiden – Landen. De nieuwe fiets- en voetgangerstunnel zal voor een nog hogere veiligheid voor de weggebruikers en het treinverkeer zorgen. Infrabel investeert ongeveer 1,4 miljoen euro in dit mobiliteitsalternatief.

Om deze werken dit weekend veilig en vlot te kunnen uitvoeren, wordt het treinverkeer tussen Hasselt en Sint-Truiden onderbroken vanaf vrijdagnacht 10 november (om 23u45 na doorrit van de laatste trein) tot en met maandagochtend 13 november (4u25). De NMBS legt tijdens het weekend vervangbussen in tussen de stations Hasselt en Sint-Truiden (met halte in Alken) in beide richtingen. Tussen Hasselt en Genk verschuift de dienstregeling van de treinen in beide richtingen met een half uur, in aansluiting op de vervangbussen.

Reizigers moeten komend weekend rekening houden met een extra reistijd van 30 minuten wanneer ze de bus nemen. Maandag kunnen de treinen opnieuw normaal rijden en zijn er geen gevolgen voor het treinverkeer.


Bekijk alle artikels uit Hasselt