zondag 22 juli 2018

Hasselt: Campagne aan kleuterscholen (5 oktober 2017)

Net zoals vorig schooljaar zetten de kleuterscholen in Hasselt hun schouders onder de campagne Kas is graag op tijd in zijn klas! Met deze campagne wil de werkgroep Kleuterparticipatie van het Lokaal Overlegplatform (LOP) Basisonderwijs Hasselt op tijd komen positief stimuleren.

Schepen van Onderwijs, Karolien Mondelaers: "Op jonge leeftijd regelmatig naar de kleuterschool gaan, is belangrijk voor de ontwikkeling van kleuters. Gelukkig zijn zo goed als alle ouders in Hasselt hier ook van overtuigd en gaan bijna alle 2.700 kleuters in Hasselt heel regelmatig naar de kleuterklas. Maar het is niet alleen belangrijk dat ze er zijn, ook op tijd komen is belangrijk. Op tijd in de kleuterklas zijn, betekent immers dat de kleuters allemaal samen kunnen deelnemen aan het onthaalmoment: het zorgt voor een rustige overgang van thuis naar school, er is ruimte voor de kleuters om elkaar te ontmoeten, te vertellen en te luisteren naar andere kinderen. De juf of meester vertelt wat ze die dag gaan doen, wat de nodige structuur geeft. Kleuters die dit onthaalmoment vaak moeten missen omdat ze te laat zijn, bouwen soms een achterstand op die moeilijk goed te maken is. We zien dat deze kinderen later meer kans maken om te spijbelen en het soms minder goed doen tijdens hun schoolloopbaan. Het loont dus de moeite preventief hierop in te zetten en te stimuleren dat kinderen zoveel mogelijk samen met hun juf of meester en klasgenootjes de dag kunnen starten."

Alle kleuterscholen in Hasselt delen van maandag 9 oktober tot en met vrijdag 13 oktober puzzelstukken uit aan de schoolpoort. Ouders die hun kleuter op tijd naar school brengen, ontvangen een puzzelstuk met de boodschap Fijn dat jullie op tijd zijn! en een waarderend woordje. Ouders die te laat op school aankomen, krijgen dan weer een puzzelstuk met de boodschap Op tijd komen is belangrijk! en enkele tips om dit beter te doen lukken. Op het einde van de campagneweek kunnen ouders samen met hun kind het campagnebeeld in mekaar puzzelen.Bekijk alle artikels uit Hasselt