vrijdag 21 september 2018

Hasselt: Postbode op bezoek bij 80-plussers (5 oktober 2017)

Hoe voelen de oudste Hasselaren zich? Goed omringd of eerder eenzaam? Dat wil Hogevijf graag weten. De seniorendienst van het OCMW Hasselt kan hierbij rekenen op de hulp van de Hasseltse postbodes. Zij gaan de komende weken en maanden alle Hasselaren tussen 83 en 86 jaar oud een bezoekje brengen, als zij hiervoor openstaan natuurlijk.

De postbode kondigt zijn bezoek aan per brief. Het bezoek zelf moet een losse babbel worden waarin gepolst wordt naar het algemeen welzijn van de senior. Als die aangeeft dat hij of zij geïnteresseerd is voor bijkomende ondersteuning, of als er bepaalde noden gedetecteerd werden, zal Hogevijf zorgen voor opvolging. Dit kan bestaan uit een huisbezoek, verwijzing naar bepaalde diensten of bijkomende ondersteuning.

In 2015 kregen de Hasseltse 85-plussers bezoek van de postbode. Toen bleek dat 16 procent nooit de deur uitging en 7 procent nooit bezoek kreeg van familie, vrienden, buren of hulpverleners. Het OCMW verwees deze inwoners door naar hun werking en haalde zo heel wat heren en dames uit hun woning.

Bekijk alle artikels uit Hasselt