zaterdag 21 juli 2018

Hasselt: Parkeren tijdens de Virga Jesseommegang (12 augustus 2017)

Zondag 13 augustus zal om 15 uur de tweede Virga Jesseommegang plaatsvinden in het centrum van Hasselt. De straten rond het parcours zullen vanaf 11 uur verkeersvrij gemaakt worden. Vanaf 11.00 uur is de evenementenzone niet toegankelijk voor gemotoriseerde voertuigen. De politie Limburg Regio Hoofdstad zal voertuigen die geparkeerd staan op de route van de ommegang laten takelen. In de overige straten van de evenementenzone mogen de voertuigen blijven staan.

De tweede ommegang van de Virga Jessefeesten op zondag 13 augustus legt, zoals gepland, een ander parcours af dan de eerste ommegang. Hierdoor wordt nu zondag ook de Stadsomvaart afgesloten. De toegang tot het Jessaziekenhuis, de spoeddiensten en de huisartsenwachtpost (Stadsomvaart 9) blijft echter gegarandeerd.

Er komt een omleiding via de Luikersteenweg, Lentestraat, Oude Luikerbaan en Albrecht Rodenbachstraat. Omleidingsborden vanaf de grote ring zullen mensen de weg wijzen. Ook zullen parkeerwachters van het ziekenhuis in de nabije omgeving van het ziekenhuis de weg wijzen. Fietsers en voetgangers kunnen wel in en uit de evenementenzone. Er is een bewaakte fietsenstalling voorzien in de Congostraat.

Bekijk alle artikels uit Hasselt