www.limburgnieuws.be - info@limburgnieuws.be

dinsdag 23 juli 2019

Hasselt: Nieuwe slogan en logo: Hasselt Heeft Het (23 juni 2017)

De stad Hasselt lanceert vandaag een nieuw logo en de slogan Hasselt Heeft Het. Het logo is een eenvoudige, zwarte H op een witte achtergrond, in een vierkant. "Bewust niet rond of meegaand, maar hoekig. Kritisch, prikkelend, duidelijk."

Het Hasseltse stadsbestuur vond het tijd om het oor te luisteren te leggen bij de bevolking en bij het stadspersoneel en bestelde een merkidentiteitsonderzoek. 3 vragen stonden erin centraal: Wat betekent onze stad de dag van vandaag voor mensen? Wat kan ze in de toekomst betekenen? En hoe kunnen we er in onze uitstraling zo nauw mogelijk bij aansluiten, zodat je voelt dat het verhaal klopt?

Gastvrij, warm, hartelijk, vriendelijk... Het zijn waarden die geen verbazing wekken, en bijna intrinsiek horen bij het Hasseltse DNA. "Toch heeft er de afgelopen jaren een uitgesproken verschuiving plaatsgevonden. Voor het onderzoek naar een nieuwe merkidentiteit werden er heel wat diepte-interviews afgenomen, mystery visits uitgevoerd, respondenten gezocht onder Hasseltse burgers, lokale ondernemers, pendelaars, stadspersoneel, en in de Hasseltse onderwijssector. En het profiel en de rol van Hasselt werden vergeleken met 5 referentiesteden. Dat heeft een schat aan informatie opgeleverd. Er duikt een opvallend profiel op uit het beeld van de respondenten over het Hasselt van vandaag en van de toekomst. Waarden als consequent, kritisch, kordaat, besluitvaardig, moedig, nauwkeurig, en toonaangevend of grensverleggend illustreren de duidelijke hang naar meer durf, lef en wat minder zachtmoedigheid. Hasselt mag wat minder behoudend en braaf. Hasselt mag voortaan groeien, durven, prikkelen, kracht uitstralen en leiderschap opnemen."


INFO
http://www.hasseltheefthet.beBekijk alle artikels uit Hasselt