maandag 18 juni 2018

Hasselt: 400 kandidaten voor drie jobs (19 mei 2017)

Werken voor de stad Hasselt zit in de lift. Dat werd deze ochtend duidelijk rond de Universiteitscampus in Diepenbeek. 598 kandidaten schreven zich in, 400 kandidaten daagden op voor het examen van de drie openstaande vacatures: een onthaalfunctie, een administratief bediende voor de back-office en een baliemedewerker voor het Departement Vrije Tijd. Daarnaast wordt er ook voor het eerst een gezamenlijke wervingsreserve van Stad Hasselt en het OCMW aangelegd.

"Dit betekent dat wanneer iemand slaagt voor dit examen, maar niet geselecteerd wordt voor een van deze drie functies, hij of zij in de wervingsreserve wordt opgenomen", zegt schepen Valerie Del Re. "Die wervingsreserve spreken we aan wanneer er in de komende maanden of jaren een functie van een soortgelijk profiel vrijkomt."

De overweldigende opkomst bewijst dat jobs bij de overheid nog steeds erg in trek zijn. "Behalve een salaris gebaseerd op de weddeschalen van de lokale en regionale besturen, geniet je van vakantiegeld, een eindejaarspremie en maaltijdcheques. Transportkosten voor het openbaar vervoer neemt de stad volledig voor haar rekening en fietsers krijgen een vergoeding. In de meeste administratieve diensten zijn bovendien glijdende werktijden mogelijk, wat de combinatie werk-privé aangenamer maakt."

Bekijk alle artikels uit Hasselt