donderdag 26 april 2018

Hasselt: Hasseltse veegwagens rukken opnieuw uit (20 april 2017)

Een nette stad is een aangename stad. Onder dat motto worden dit jaar aan de hand van het Hasseltse Veegplan opnieuw alle straten tussen de Groene Boulevard en Singel in Hasselt systematisch geveegd. Gelijktijdig vinden ook kleinschalige herstellingswerken plaats en worden de regenwaterkolken gezuiverd.

"Dit jaar beginnen we, in vergelijking met de voorgaande jaren, enkele weken later aan ons Veegplan", zegt schepen Michel Froidmont. "Zo draaien onze veegwerken op volle toeren net op het moment dat ook het onkruid het weelderigst tiert. Op dinsdag 25 april rijden onze veegwagens voor het eerst uit. Net als de voorgaande jaren vegen we wekelijks maximaal drie van de in totaal 23 zones tussen de Groene Boulevard en de Singel."

Tijdens de veegwerken geldt vanaf 7 uur 's morgens een parkeerverbod in de betrokken straten. De politie Limburg Regio Hoofdstad zorgt ervoor dat deze tijdig verkeersvrij zijn zodat de stadsdiensten snel en vlot hun werk kunnen doen. "De eigenaars van de voertuigen die ondanks het parkeerverbod toch nog in de straat geparkeerd staan, krijgen een boete van 55 euro en worden onmiddellijk getakeld", zegt korpschef Philip Pirard. "Bovenop de boete mogen zij zich ook verwachten aan een takelkost van 150 euro. Bestuurders waarvan het voertuig weggesleept werd, moeten zich aanmelden op het hoofdkantoor van de lokale politie (Thonissenlaan 15). Daar krijgen zij een document mee waarmee ze hun voertuig kunnen afhalen bij de takeldienst."

"Uiteraard vermijden we liever het uitdelen van zulke boetes", zegt Froidmont. "Daarom kondigen we ook dit jaar de parkeerverboden enkele dagen op voorhand aan, dit zowel via aangepaste signalisatie als een bewonersbrief. Elk jaar ontvang ik wel enkele reacties van onbegrip over deze parkeerverboden, maar willen we een propere stad dan moeten we daar samen aan werken. Onze arbeiders, maar ook de politiediensten, leveren heel wat inspanningen voor dit Veegplan en dus vraag ik ook begrip en een inspanning van onze bewoners."

Voor de zomervakantie moeten alle straten een eerste maal geveegd zijn. In het najaar krijgen ze allemaal een tweede beurt. Wanneer we in welke straat actief zijn, vind je op: http://www.hasselt.be/veegplan

Bekijk alle artikels uit Hasselt