Mail je artikel met foto: info@limburgnieuws.be

zondag 22 september 2019

Hasselt: Nieuw educatief centrum voor muziekprofessionals in Hasselt (21 april 2015)

Op zaterdag 25 april organiseert Music Lab een infosessie over gehoorschade bij PXL-Music in de Hasseltse Quartier Canal. Music Lab is een nieuwe test- werk- en lesruimte voor muzikanten, dj’s en producers die hun vaardigheden verder willen ontwikkelen. Doorheen het jaar organiseert Music Lab op regelmatige basis softwarecursussen, workshops en infosessies.

Tom Barman, Laurent Garnier, Stijn Meuris, Pete Townsend… allemaal hebben ze in enige mate last van Tinnitus of oorsuizen én gehoorschade. Op maat gemaakte oordopjes, met aangepaste filters om de juiste demping te geven, zijn al lang niet meer exclusief voorbehouden voor professionele muzikanten. Iedereen die op regelmatige basis in een luide omgeving terechtkomt doet er goed aan zijn oren hier tegen te beschermen. Je hebt tenslotte maar één paar oren.

Tijdens een gratis infosessie in PXL-Music op 25 april krijgen geïnteresseerden uitgebreide informatie over gehoorschade. Beo, geluidsman van oa Arsenal en Arno en zelf tinnituspatiënt met 85% gehoorschade, komt tekst en uitleg geven over hoe je je oren uitstekend kan beschermen en helpt enkele vooroordelen over oordopjes uit de wereld.

Deze sessie betekent de aftrap voor Music Lab. Initiatiefnemer Fré Busscher: "We zetten muziekprofessionals op weg om software zoals Ableton, Pro Tools, Cubase en Logic Pro te gebruiken om eigen songs te schrijven en hun creativiteit de vrije loop te laten. Geïnteresseerden kunnen er tevens het volledige proces van het schrijven van een track tot het masteren ontdekken. Doorheen het jaar organiseert Music Lab op regelmatige basis softwarecursussen, workshops en infosessies.”

Music Lab wil een muziekeducatieve organisatie zijn met uitvalsbasis in Hasselt door diverse muzikale kortlopende opleidingen vanuit de praktijk aan te bieden. “De kortlopende opleidingen moeten de muzikanten toelaten om hun muziekcapaciteiten te ontdekken, verder te ontplooien en naar een hoger niveau tillen. Onze klemtoon ligt hierbij op ‘het muzikant zijn’ in al zijn facetten. Het aanbod van Music Lab bestrijkt een breed spectrum: gaande van softwarecursussen, over infosessies (zakelijke aspecten van muzikantenbestaan, speelkansen,…), tot workshops (songteksten schrijven, …). Dit telkens onder begeleiding van professionele muzikanten. De rol van Music Lab is dus in de eerste plaats die van katalysator bij het groeipad van muzikanten", aldus Fré Busscher.

Bekijk alle artikels uit Hasselt